« terug naar het overzicht

Brief van Leo (april 2017)

5 april 2017
Dag beste Drielenaren,
 
Gisteren heeft mijn bouwdeskundige een aanvraag  voor weer de inboedel van een computer/ science ruimte in Pamanukan ingediend bij de Wilde Ganzen. Jullie weten wellicht nog dat enkele jaren geleden mijn school in Pamanukan meer dan een week lang onder water heeft gestaan, vanwege een overstroming daar. Enkele lokalen zijn verwoest door een windhoos. Nou begint het dak ook tekenen van slijtage te tonen. Blijkbaar zijn de kapspanten verrot. We willen deze mulo school gaan herbouwen. Daar komt dan meteen ook een nieuwe ruimte in voor science en computer. Ik hoop dat jullie het niet zat zijn om alsmaar computerruimtes voor mij mee in te richten.
Eigenlijk wil ik ook geld bij elkaar zoeken, om zo’n 100 leerkrachten een bijscholing te geven. Zij zijn doctorandus/a, maar niet van de onderwijsrichting. Het zijn rechtsmensen of landbouwdeskundigen of architecten, dus die hebben nooit pedagogiek en klassemanagement of ontwikkelingspsychologie gehad. Dus ze hebben eigenlijk geen bevoegdheid om les te geven. We zijn bezig om voor deze mensen een cursus samen te stellen, maar dat zal misschien nog wel een tijdje duren. Dus eerst dan maar die bouwvallige school in Pamanukan helpen.  Ik heb mijn secretaresse gevraagd om foto’s van dat schoolgebouw in Pamanukan, maar  daar moet ik dan nog achteraan.
Beste mensen van het bestuur, bedankt alweer voor jullie goede zorgen. Morgen een goede vergadering in Kerkdriel. Veel groeten aan die trouwe missievrienden. Succes alvast en maak het goed.
 
Hartelijke groeten van Leovb