Nieuws


HET JUBILEUM VAN CE CAMILO: 25 JAAR ZORG VOOR KINDEREN MET EEN HANDICAP IN BARRANQUILLA

We hebben de afgelopen 17° november groot feest gevierd in CE CAMILO omdat we 25 jaar geleden de eerste etappe van het huidige gebouw hebben gebouwd. We hadden in 1998 een dagopvang voor ondervoede kinderen en 15 kinderen met een handicap uit de buurt.  De ondervoede kinderen bleven gemiddeld 1 of 2 maanden in de opvang tot ze weer goed op gewicht waren. De moeders (of oma) kwam mee en kreeg van onze medewerkers een spoedcursus kinderverzorging. Omdat er voor (zwaar) gehandicapte kinderen helemaal geen zorg was heb ik die moeders uitgenodigd hun kinderen ook na de dagopvang te brengen. De meeste kinderen met een handicap waren ook ondervoed en de moeders waren dag en nacht gebonden aan de zorg voor hun kind dus voor hen was het een hele opluchting dat ze ondersteuning kregen. Het Lilianefonds hielp ons met de medische kosten van de kinderen en Cordaid met de kosten van de voeding en de salarissen van de vrouwen die voor de kinderen zorgden. Met giften van familie en vrienden vulden we de gaten in de begroting aan. ... Lees meer »



Vanuit de Kerststal van Ce Camilo

Zalig Kerstfeest uit Colombia! ... Lees meer »



Een mooie opbrengst in 2023!

Ook in 2023 is er weer een mooi bedrag voor de Maasdrielse Missionarissen ontvangen. In totaal is er door de inwoners van Maasdriel een bedrag van EUR 34.832 gedoneerd! ... Lees meer »



Aktieweek 2023 Van Start!

De tijd vliegt; voor de 34 e keer alweer organiseren we in de kermisperiode
een inzamelingsactie voor de Drielse missionarissen. De actie wordt
gehouden in de week van 3 tot en met 7 juli 2023.

Beste inwoners van Alem, Hoenzadriel, Kerkdriel en Velddriel, steun
alstublieft het mooie en belangrijke werk van Leo, Maria en Will. Maak
liefst vandaag nog uw gift over naar NL43 RBRB 0683 5468 13 ten name
van Maasdriel steunt haar Missionarissen. Uw bijdrage wordt goed
besteed! ... Lees meer »



Informatieavond met Will van Mer op 22 juni 2023

Informatieavond met Will van Mer op 22 juni 2023 ... Lees meer »



Bezoek directeur USAID aan Stichting Ce Camillo

In september van 2022 bracht de directeur van USAID een bezoek aan het opvangcentrum van Maria Poulisse in Barranquilla. Hierbij werden ook opnames gemaakt.  ... Lees meer »



Pastor Leo van Beurden viert gouden priesterfeest!

Dit jaar viert pastor Leo van Beurden zijn 50-jarig priesterjubileum. Op 11 september in Den Dungen en op 2 oktober in Kerkdriel wordt dit in een feestelijke eucharistieviering gevierd! ... Lees meer »



Een nieuwe brief van Leo van Beurden uit Indonesie

Onlangs ontvingen wij van Leo van Beurden weer een uitgebreide brief over de toestand in Indonesie, zijn leven daar en de invloed van corona. Lees zijn brief in onderstaand bericht...... ... Lees meer »



Een speciaal geval: de stichting ce camilo in barranquilla

Lees hier de update van Maria Poulisse over Ce Camilo, een instituut in Barranquilla waar kinderen met een handicap terecht kunnen. Een doelgroep die geen enkele zorg ontvingen op het gebied van gezondheidszorg of onderwijs. ... Lees meer »



2021 een wisselvallig jaar voor Ce Camilo

Hieronder volgt een uitgebreid verhaal over het afgelopen jaar in Ce Camilo. Maria heeft het niet altijd gemakkelijk gehad zoals je kunt lezen.... ... Lees meer »



Kerstwensen van Will

Will stuurt vanuit Kameroen haar kerst- en nieuwjaarswensen, lees hieronder haar wens. ... Lees meer »



Kerstwensen van Maria

Maria stuurt vanuit Ce Camilo haar kerst- en nieuwjaarswensen en haar dank met betrekking tot de donaties. Lees hieronder haar brief. ... Lees meer »



Bedankbrief van Leo

Missionaris Leo van Beurden stuurde een uitgebreide brief over de toestand in Indonesië en tevens een dankbare reactie op de inzamelingsactie. Lees zijn brief in onderstaand bericht. ... Lees meer »



Bedankt namens onze Drielse Missionarissen

In de zomer van 2021 is er weer de jaarlijkse inzamelingsactie gehouden. In onderstaand bericht kunt u het behaalde resultaat en de hiervoor bestemde projecten bekijken. ... Lees meer »



Goed nieuws over de revalidatiebus

Op 19 maart is er een stand van zaken gegeven betreffende het rijdend revalidatiecentrum. Lees in dit bericht de nieuwe update van Maria. ... Lees meer »



Inzamelingsactie Drielse Missionarissen 28 juni t/m 2 juli 2021

Ook dit jaar zamelen we weer geld in voor onze missionarissen, op een aangepaste manier omdat corona nog steeds in ons midden is. Lees in dit bericht meer... ... Lees meer »



Stand van zaken rijdend revalidatiecentrum

Maria Poulisse stuurt ons een update van de werkzaamheden in Colombia. Lees het berichtje om op de hoogte te blijven.  ... Lees meer »



Overstroming in Indonesië

In Nederland kampen we met sneeuw en vorst, maar in Indonesië hebben ze te kampen met een hele andere vorm van wateroverlast. ... Lees meer »



Kerstpakketten uitgedeeld

Kerstpakketten plus 5 kilo aardappels en  natuurlijk  een cadeautje voor de kinderen. Nu is het geld van de actie helemaal op. We kregen van een bedrijf 1.800 euro dus  ... Lees meer »



Kerstbrief van Will 2020

Lieve Mensen,
 
Graag wil ik alle mensen van Kerkdriel / Maasdriel groeten aan het eind van dit jaar.
 
Ieder persoonlijk en allemaal samen wil ik jullie een Gezegend Kerstmis en een heel Liefdevol, Voorspoedig en vooral Gezond 2021 wensen.
 
Wat dit jaar met zich meebrengt weten we niet.
Wat het afgelopen jaar geweest is ... ... Lees meer »



Bedankbrief van Leo

Lees de bedankbrief van Leo van Beurden tgv zijn 50-jarig priesterjubileum.

Beste vrienden in Kerkdriel en Den Dungen,

Al maanden geleden waren  mijn scholen en de parochie druk bezig om een groot feest te vieren i.v.m. mijn gouden priesterfeest op 27/9/ 2020. Maar corona dacht daar anders over. Geen massa bijeenkomst,  afstand  ... Lees meer »



Mooie opbrengst ondanks Corona

In 2020 heeft de actie voor de Drielse missionarissen weer een mooi bedrag opgeleverd, nl €26.550,57. En dat terwijl we niet hebben kunnen collecteren vanwege de Coronacrisis. De Wilde Ganzen hebben bovenop dit bedrag een bonus van 50% gegeven, en voor het Corona noodhulpproject van Maria Poulisse hebben ze haar bedrag zelfs verdubbeld. ... Lees meer »



Gouden priesterfeest Leo van Beurden

Gouden priesterfeest pastor Leo van Beurden: 27 september 2020.
De reis naar Indonesië stond zo mooi in mijn agenda. In Bandung zouden we met enkele vrienden en onze buurvrouw uit Kerkdriel het gouden priesterfeest meevieren van mijn broer Leo, vervolgens zouden we een rondreis maken door Cambodja en dan zou Leo meekomen naar den Dungen om in Kerkdriel en in Den  ... Lees meer »



Bedankbrief van Leo van Beurden

Leo mailde 6 augustus 2020 hoe het er in Indonesië aan toegaat, en om ons te bedanken voor het geld dat hij van ons en de Wilde Ganzen ontving. 

Beste Nanda,
 
Vele mensen hier zijn gedwongen werkeloos. Slechte economie. Vele fabrieken dicht. Maar ik heb het erg druk in deze onzekere tijd met de Corona virus. Dus sorry dat ik te lang gewacht heb om te e-mailen.
  ... Lees meer »



Corona in Kameroen

Will van Mer stuurde de volgende brief naar aanleiding van onze vraag hoe de situatie met betrekking tot Corona is in Kameroen.

Hi 

Hier dan een korte update over de Corona virus in Kameroen.
Bij ons in de buurt horen we weinig erover en zo te zien geloven de mensen niet meer erin.
Onze dokter van de kliniek is gevraagd om in het Corona team te komen, dus die is weg bij ons en hebben we  ... Lees meer »



Project 2019 afgerond

Will van Mer liet deze week weten dat eindelijk de bedden zijn gearriveerd, die ze besteld had van het geld van de actie van 2019. Omdat ze zo laat kwamen, kreeg ze wel een flinke korting. Daardoor heeft ze nu ook nog nachtkastjes kunnen bestellen voor de kliniek in Baffoussam, Kameroen. Dat is een mooie meevaller.
  ... Lees meer »



Het Coronavirus in Colombia

Maria stuurde een brief waarin ze beschrijft welke maatregelen zij en haar team genomen hebben om het leven van de gehandicapte kinderen enigszins draaglijk te maken, nu ze niet meer naar CE Camilo mogen komen. Ze schrijft: 

Beste mensen,
Ook in Colombia ontkomen ze niet aan het Coronavirus.  Maria schrijft: “Nu zitten we na een superdrukke week met het hele land in quarantaine. Gelukkig hebben we door met het hele team keihard te werken dinsdag al  ... Lees meer »



Nieuwjaarswens 2020

Hieronder vindt u de kerstbrief van Maria Poulisse, met daarin ook een uitgebreid verslag hoe het haar en CE Camilo in 2019 is vergaan. 

Beste mensen,
Dit is het kerstboompje van CE CAMILO met mijn beste wensen voor het nieuwe jaar. Rijkelijk laat, maar het is vandaag Driekoningen dus het is nog net kersttijd. En een denneboom blijft het hele jaar groen dus ik vertrouw erop dat dit boompje nog wel goed blijft ondanks alle vertraging. De groene den is ook het symbool van het  ... Lees meer »



Kerstbrief 2019

Will van Mer stuurde ons een kerstbrief vanuit haar nieuwe woonstek in Bafoussam, Kameroen.

Beste Missievrienden,
 
Aan het eind van dit jaar kom ik jullie een Zalig Kerstmis en een Gezegend, Gelukkig en Gezond 2020 toewensen.
Als ik denk aan dit afgelopen jaar is er toch veel gebeurd althans in mijn leventje en ik vermoed ook in jullie  ... Lees meer »



Will vertelt

Op donderdag 25 april 2019 vanaf 14.30 uur zal Will van Mer in het parochiecentrum, Hertog Arnoldstraat 57B in Kerkdriel vertellen over haar werk als verloskundige in Kameroen. Will zal vertellen over de successen, en over de tegenslagen, die er het afgelopen jaar zeker waren, want ze moest op de vlucht voor het geweld. Toch geeft ze de  ... Lees meer »



Dit jaar voor de 30e keer actie

Dit jaar voeren wij uit de gemeente Maasdriel voor de 30e keer actie voor onze drie missionarissen: Leo van Beurden, Maria Poulisse en Will van Mer. Volhouders zijn we, en daar zijn we trots op. Maar nog trotser zijn wij op  ... Lees meer »



De omheining in Baba is klaar

Will van Mer stuurde een bericht dat de omheining rondom de kliniek in Baba klaar is. Dat is maar goed ook, want in dat deel van Kameroen is het momenteel zo gevaarlijk, dat Will momenteel in Nederland verlblijft tot het weer wat rustiger wordt. 



Filmpje over Leo op CNN

Er is een filmpje van Leo van Beurden gemaakt dat door CNN in Indonesië op de
televisie is uitgezonden. Je kunt het hier bekijken door op de link te klikken. De inhoud is als volgt:
Levensloop: geboren in Kerkdriel, theologie in Amsterdam, ... Lees meer »



Gelukkig Nieuwjaar 2019

Lieve mensen,

2018 is een bewogen jaar geweest voor CE CAMILO. Ik begin met de pluspunten: ... Lees meer »



Gelukkig kerstfeest

Hallo alle missie Vrienden van de groep "Geef ze ook ''n rondje",

Op het einde van dit jaar kom ik jullie allemaal heel speciaal de kerst wensen brengen. Ieder van jullie wens ik een Zalig Kerstmis en een heel Gezegend, Voorspoedig, Vredevol en Gezond Nieuwjaar toe. Dat het Kind J ... Lees meer »



Recordopbrengst in 2018

De actie voor onze missionarissen heeft dit jaar de recordopbrengst opgebracht van €44.912,49 . Voor een groot deel is dit mooie bedrag te danken aan het feit dat het pater Essingfonds is opgeheven, en de resterende gelden (ruim €17.000) aan onze stichting zijn overgemaakt. Ook van de Spullewaard in Zaltbommel, en enkele  ... Lees meer »



Een verhaal vol passie

Leven en werken in een Kameroense kraamkliniek
door Nanda Poulisse

Op 27 juni 2018 hield Will van Mer een inspirerende fotopresentatie over haar werk in Baba, Kameroen. De avond werd bezocht door  ... Lees meer »



Ontmoetingsavond Will van Mer

Woensdag 27 juni 2018 is er om 20.00 uur in het parochiecentrum aan de Hertog Arnoldstraat 57B te Kerkdriel de mogelijkheid om Will van Mer te ontmoeten. Will is momenteel op vakantie in Nederland en wil graag iets vertellen over haar werk in Kameroen. Dit wordt uiteraard geïllustreerd met foto's. U bent van harte welkom.



Kerstgroet van Maria uit Barranquilla 2017

Lieve familie en vrienden,
Het is een beetje laat voor een kerstkaart –maar in Nederland is het nog tweede kerstdag dus vooruit.

Het jaar 2017 begon voor ons slecht met de sluiting van het Gezondheidscentrum San Camilo. Het was financieel niet meer vol te houden dus we hebben het trieste besluit moeten nemen om te sluiten. Gelukkig heeft de burgemeester beloofd dat hij het gebouw overneemt en er in 2018 opnieuw een gezondheidscentrum  ... Lees meer »



Een gift ipv cadeaus

Gisteren mocht een van onze missionarissen een flinke gift ontvangen van iemand die een feest had gegeven en in plaats van cadeaus geld had gevraagd voor een goed doel. Nou, daar zijn we natuurlijk heel blij mee. De gever zelf was dat ook. Het voelt gewoon heel goed om iets van de feestvreugde op deze manier te delen met mensen die het minder hebben. Denk jij ook weleens aan een goed doel. Neem dan gerust contact op met Nanda Poulisse, bestuurslid fondsenwerving, tel. 073-5518120. Dan proberen we om er via de Wilde Ganzen nog 50% bij te krijgen.



Presentatie van Maria

Op 25 september hield Maria Poulisse voor belangstellenden een fotopresentatie over CE Camilo, haar levenswerk. Het was een boeiend verhaal, dat veel indruk maakte. 



Opbrengst 2017

De actie van 2017 heeft €20.802 euro opgebracht. Dat is weer een heel mooi resultaat. Wilt u weten hoe het tot stand gekomen is, bekijk dan het financieel jaarverslag 2017. Inmiddels is voor iedere missionaris €6900 overgemaakt. Met de premie van de Wilde Ganzen erbij, krijgen Leo, Will en Maria dus ieder €10.350. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.



25 september contactavond met Maria Poulisse

Op maandag 25 september wordt er voor alle belangstellenden een avond gehouden met Maria Poulisse. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Parochiecentrum, Hertog Arnoldstraat 57B in Kerkdriel. ... Lees meer »



Scholenstichting bestaat 90 jaar

​Hierbij een uitnodiging om aanwezig te zijn op het verjaardagsfeest van mijn scholenstichting. Aanstaande donderdag is de scholenstichting van het heilig Kruis 90 jaar oud. Wel een reden om wat te feesten. Knap werk om zo lang te mogen leven en nog veel hoop te hebben voor de toekomst. We beginnen uiteraard met een  ... Lees meer »



Eerste deel van de omheining bijna klaar

Het eerste deel van de omheining van de kliniek Sta Monica in Baba Kameroen is bijna klaar (project 2016). Will van Mer stuurde bijgaande foto's van de bouw.



Pamanukan fotoserie

Leo stuurt het bouwplan van de middelbare school in Pamanukan en enkele foto's van de overstroming in 2014 en de huidige situatie Hij schrijft. Twee jaar geleden heeft die school goed onder water gestaan. Het was al een school die 50 jaar oud was en die overstroming heeft er geen goed aan gedaan. Ik ben nu pas klaar en  ... Lees meer »



Nieuwbouw is klaar

Will heeft het project van 2015 afgerond. De nieuwbouw is klaar. Als je verder leest, zie je een aantal foto's van de bouw. ... Lees meer »



project 2015 afgerond

Het project van Maria Poulisse van 2015 voor de aanschaf van computers en andere hulpmiddelen voor het onderwijs in CE CAMILO is inmiddels afgerond. ... Lees meer »



Brief van Leo (april 2017)

Dag beste Drielenaren,
 
Gisteren heeft mijn bouwdeskundige een aanvraag  voor weer de inboedel van een computer/ science ruimte in Pamanukan ingediend bij de Wilde Ganzen. Jullie weten wellicht nog dat enkele jaren geleden mijn school in P ... Lees meer »



Grote problemen tussen Frans en Engelstaligen in Kameroen

Ik ontving een verontrustende brief van Will van Mer. Het werken in Kameroen wordt haar niet gemakkelijk gemaakt.

  ... Lees meer »



Leo op bezoek in Jatibarang

Het project dat Leo van Beurden indiende voor 2014, verbouwing van de school in Jatibarang en inrichting van het computerlokaal, is bijna afgerond. Leo was er onlangs op bezoek en stuurde enkele foto's. ... Lees meer »



Gelukkig 2017

Will van Mer stuurde ons een kerst en nieuwjaarsbrief. Leuk om te lezen hoe het haar en haar projecten vergaat.

  ... Lees meer »



kerstbrief Maria 2016

Maria stuurde een kerst- en nieuwjaarsbrief. Hij is hier te lezen.



School in Cigugur is klaar

Leo van Beurden liet weten dat de school in Cigugur inmiddels klaar is (zie bijgaande foto). Hij hoopt dat ook de school in Jatibarang eind van dit jaar nog gereed komt.



Extra donatie van de Wilde Ganzen

De Wilde Ganzen hebben laten weten dat Leo van Beurden binnenkort €5973 extra krijgt voor zijn project van 2014 (school Jatibarang) en Will van Mer €4250 voor haar project uit 2015 (verbouwing kliniek). Dat is geld dat  ... Lees meer »



nieuwe brief van Leo (nov. 2016)

Het Carillon publiceerde deze week een nieuwe brief van Leo over zijn bezoek aan Nederland, de projecten in Cigugur en Jatibarang, een overstroming, gebrek aan tolerantie tussen godsdiensten en een volle kathedraal. Lees hem hier.



CE Camilo behaalt kwaliteitscertificaat

Afgelopen vrijdag 21 oktober was het groot feest bij Ce Camilo omdat het instituut, na hard werk en veel geploeter
door vele medewerkers het kwaliteitscertificaat heeft behaald. Dat certificaat is belangrijk omdat Ce Camillo  ... Lees meer »



brief van Leo oktober 2016

​Beste mensen,
 
Het regent weer eens. Dat is tegenwoordig dagelijkse kost. Weet je dat we dit jaar de droge tijd hebben overgeslagen? In plaats van uitgedroogde grond nu verdronken grond en riviertjes die overstromen en wegen die onder water staan en grond die van de bergen afkomt en de nodige huizen verwoest. Het weer is dus goed de kluts kwijt. ... Lees meer »



Opbrengst 2016

De actie heeft dit jaar €24.249,56 opgebracht. Hoe dit bij elkaar gekomen is, ziet u in het financieel jaarverslag 2016. Dit mooie bedrag betekent dat ieder van onze missionarissen €8050,00 krijgt, plus daarboven op €4025,00 van de Wilde Ganzen. Eerder dit jaar kreeg Will van Mer ook al een mooi bedrag van de opbrengst van de Boekenbeurs van de Vincentiusvereniging in de Den Bosch, nl €7500,00 met ook weer 50% van de Wilde Ganzen erbij.



Ontmoeting met Will en Leo

Op maandag 27 juni 2016 wordt er een avond georganiseerd voor alle belangstellenden die het leuk vinden om Leo van Beurden en Will van Mer te ontmoeten. De bijeenkomst vindt plaats van 20.00 - 22.00 uur in  het  ... Lees meer »



Missionarissen op de Delkant

Op zondag 26 juni 2016 zal de Stichting Maasdriel steunt haar Missionarissen met een stand vertegenwoordigd zijn op de Delkant. We staan op het terrein van de Hervormde Kerk. Zowel Leo van Beurden als Will van Mer  ... Lees meer »



Foto's Cigugur

Beste mensen,
 
Ik zend jullie enkele foto’s van de nieuwbouw van de basisschool in Cigugur.  De ruimte/klas die met een rood spiraaltje is omgeven moet dan het wetenschappelijk laboratorium worden. De inboedel kan ik dus hopelijk van  ... Lees meer »



Vincentiusvereniging Den Bosch deelt uit

Dinsdag 12 april 2016 mocht Nanda Poulisse namens de Stichting Maasdriel steunt haar Missionarissen een cheque van €7500,00 in ontvangst nemen van Jan Schellekens, de voorzitter van de Vincentius Vereniging Den Bosch. Het geld is bestemd voor Will van Mer, die er de verbouwing van de kliniek mee gaat voltooien.En  ... Lees meer »



actie in 2016

Dit jaar wordt de actie gehouden op 4, 5 en 6 juli. De missionarissen hebben hun wensen op papier gezet, en die zijn voorgelegd aan de Wilde Ganzen. We hopen dat die de aanvragen weer zullen goedkeuren.
Voor meer informatie over de projecten klik hier.



oude school wordt afgebroken

Leo van Beurden stuurde foto's waarop te zien is dat de oude school in Jatibarang wordt afgebroken. Nu is er ruimte om met de bouw van de nieuwe school te beginnen. Het bouwen gaat 6 of 7 maanden duren.



Kerstbrief 2015

Maria Poulisse stuurde ons een Kerstbrief met wensen voor het nieuwe jaar. Lees hem hier.



Kerstwens van Wil

Will van Mer stuurde een brief om alle mensen die mee doen aan de actie te bedanken en een vredig Kerstfeest te wensen. Ze schrijft ook over de verbouwing van de kliniek. Het schiet al goed op. Lees de brief.



Bouwperikelen en een windhoos

Allereerst van harte proficiat voor heel Driel en vooral jullie harde werkers van het rondje. Een formidabel gedrag en dat weer aangevuld door de Wilde Ganzen. Met zo’n bedrag kunnen we weer veel doen, zeker nu de euro zo hoog staat ten opzichte van de rupiah. 
Zoals je weet is jullie gift voor Jatibarang bedoeld. Daar staat  ... Lees meer »



in Brabants Dagblad

In het Brabants Dagblad van 7 oktober 2015 werd de opbrengst van de actie vermeld. Lees het artikel hier.



Opbrengst 2015

De actie heeft dit jaar €21.000 opgebracht. Dankzij de premie van de Wilde Ganzen krijgt iedere missionaris dus €10.500 gestort, een mooi bedrag, waar ze ongetwijfeld erg blij mee zullen zijn. Namens hen, iedereen heel hartelijk bedankt voor de hulp en de bijdrage. U vindt het financieel jaarverslag hier.



collecte data

De jaarlijkse collecte zal in 2015 gehouden worden op maandag 29 juni, dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli. De missionarissen kunnen uw steun goed gebruiken. Onder projecten ziet u wat zij met de opbrengst van de actie zouden willen gaan doen.



brief van Will april 2015

Will stuurde haar projectaanvraag voor dit jaar en voegde het volgende toe. Hier verder alles goed.
Hopelijk bij jullie ook.
Het is vrij druk in de kliniek en we profiteren volop van de zonnepanelen. We zijn er heeeeel erg blij mee want ... ... Lees meer »



brief februari 2015

In februari stuurde Leo een brief aan de werkgroep.
Beste mensen,
Hehe! Dat heeft lang geduurd voordat ik bericht stuur. Sorry, maar eerlijk,
ik had het kei druk, ook o.a. met al die kerstpost te beantwoorden.  Hoe maken jullie het in het nieuwe jaar? ik wens jullie weer veel energie en een goede gezondheid toe. Hopelijk gaan we ... ... Lees meer »



PR vrijwilligers gezocht

Op dit moment heeft de stichting behoefte aan een of meer vrijwilligers die het interessant vinden om het werk van de stichting en vooral dat van de missionarissen regelmatig onder de aandacht van de Maasdrielse bevolking te brengen ... Lees meer »



Kerstbrief 2014

Bijgevoegd vindt u de kerstbrief van Maria Poulisse. Een eerlijk verhaal, over het wel en het wee in Barranquilla, Colombia. ... Lees meer »



Leo viert gouden kloosterfeest


"Het is onze gezamenlijke plicht om corruptie en armoede te bestrijden en niet te rusten voordat iedereen in onze stad menswaardig kan leven" aldus Leo van Beurden

Chris van Beurden is in september bij zijn broer Leo op bezoek geweest om zijn gouden kloosterfeest mee te vieren. Hij schrijft hierover het volgende: het was weer een geweldig mooi en indrukwekkend gebeuren. 
We hebben ook nog  ... Lees meer »



opbrengst actie 2014

De actie voor de Drielse Missionarissen heeft dit jaar €32.814 opgebracht. Dit is een mooi bedrag waar door de Wilde Ganzen nog 55% aan toegevoegd zal worden. Het bedrag is mede tot stand gekomen dankzij  ... Lees meer »



Uitzending Wilde Ganzen

Zaterdag 13 september a.s. wordt er om 11.29 uur op NPO 2 in de uitzending van de Wilde Ganzen aandacht besteed aan het project van Wil van Mer. Zondag 14 sept. is er om 10.30 uur aandacht voor haar project op radio 2. ... Lees meer »



Will van Mer op de Delkant

Afgelopen zondag, 22 juni, was Will van Mer samen met enkele werkgroepsleden aanwezig op de Delkant.  ... Lees meer »



Wilde Ganzen ondersteunen ons ook dit jaar

Kort geleden ontvingen wij bericht van de Wilde Ganzen dat zij de actie voor de Drielse Missionarissen ook dit jaar weer zullen ondersteunen. Dat betekent dat de opbrengst vermeerderd zal worden met 55%. Wilt u weten wat we dit jaar met uw geld gaan doen? Zie dan Projecten.



Drielse Missionarissen op de Delkant

Vanwege het 25 jarig jubileum van de actie Maasdriel steunt haar missionarissen zal de Stichting Missionarissen Maasdriel dit jaar vertegenwoordigd zijn op de Delkant, op zondag 22 juni a.s. Ook Will van Mer, die op verlof is uit Kameroen, zal hierbij aanwezig zijn. Uit dank voor uw bijdrage ieder jaar weer ...
  ... Lees meer »



Op facebook

Sinds 26-10-2013 zit Maasdriel steunt haar missionarissen op facebook. Wilt u zich aanmelden als vriend? Graag! Hoe meer mensen vriend worden, hoe actiever we zullen worden op facebook. Lees aub ook het bericht over het dilemma. (zie de rubriek In de pers).
https://www.facebook.com/pages/Maasdriel-steunt-haar-missionarissen/449983738444062



Nieuwe website voor Missionarissen

Welkom op de nieuwe website van Missionarissen Maasdriel. Deze website is een cadeau van Online Identity, die na onze oproep voor een nieuw logo reageerden met het bericht dat ze ook wel een website voor ons wilden maken en onderhouden.  ... Lees meer »



Brief van Will 28-03-2014

Will van Mer stuurde een brief om ons te bedanken voor het geld waarmee zij de kliniek heeft kunnen betegelen. ... Lees meer »



30 juni collecte Missionarissen Maasdriel

In 2014 zal de  collecte voor de Drielse missionarissen gehouden worden van maandag 30 juni tot en met woensdag 2 juli. De actie wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden. ... Lees meer »



Overstromingen

Chris van Beurden, broer van Leo, en pastoor in Den Dungen, stuurde het volgende bericht. 
Deze foto' s kreeg ik van Leo. Een van zijn scholen is getroffen door een watersnoodramp. ... Lees meer »



foto's van Wil

Ziehier de bedden in de huidige kraamkliniek. Zoals u ziet zijn ze hard aan vervanging toe.



Kerstbrief van Maria 2013

... Lees meer »



Kerstbrief van Leo 2013

Beste Familie en vrienden,
Het was een drukke en tijdopeisende maand. Het begon met vele 
uren in de biechtstoel te zitten en de vele verhalen van ontrouw te 
aanhoren. Toen begon de drukte rondom de kerk. Er verscheen  ... Lees meer »



Brief van Will van Mer

Bedankt voor jullie mail met het goede nieuws over de opbrengst.
Het is weer geweldig hoor ondanks de crisis. De mensen zijn altijd weer even gul en gunnen ons echt ook een rondje... ... Lees meer »



Leo van Beurden weer terug naar Indonesië, 17-09-2013

Leo van Beurden weer terug naar Indonesië. Katholiek Bommelerwaard, 17-09-2013



Scholen bouwen in Indonesië, 09-07-2013

Scholen bouwen in Indonesië, Katholiek Bommerlerwaard, 09-07-2013



Drielse missionarissen. Geef ze een rondje, 29-05-2013

Drielse missionarissen geef ze een rondje. Het Carillon, 29-05-2013



Het werk van Will van Mer in Baba

Onlangs (maart 2013) ontving de werkgroep een brief van Will van Mer. Will is vorig jaar verhuisd naar Baba, een missiepost van de Holy Union Sisters in het Noord Westen van Kameroen. Daarvoor zat zij in Massea, 55 km van Yokadouma, een plaats met erg weinig voorzieningen. Op mijn vraag hoe het in Baba met haar gaat, schrijft Will het volgende: ... Lees meer »



De bouw van het gemeenschapshuis in Garut

De bouw van het gemeenschapshuis in Garut, een fotoreportage, feb 2013



Wilde Ganzen Interview met Will van Mer en Riet Corten

Een interview met Wil van Mer en Riet Corten voor het blad van de Wilde Ganzen. 30-07-2012



Voedseluitreiking in Bandung 2012

Foto's van de voedseluitreiking in Bandung, 2012



Brief van Will in het Carillon. 25-01-2012

Een brief van Will in het Carillon, 25-01-2012



Informatiefolder over Ce Camilo

Korte folder Ce Camilo. 2012



Kerstbrief van Maria 2011

Kerstbrief van Maria 2011



Interview met Leo van Beurden

Interview met Leo van Beurden. Het Carillon, 16-06-2011



Leo via internet geridderd

Leo via internet geridderd. Brabants Dagblad, 29-04-2011



Brief van Will in het Carillon, 16-03-2011

Een brief van Will in het Carillon, 16-03-2011



Leo van Beurden 40 jaar priester

Leo van Beurden 40 jaar priester. Het Carillon, 29-09-2010



pater Leo van Beurden blijft geloven in idealen

Pater Leo van Beurden blijft geloven in idealen. Het Carillon, 16-06-2010



De moeders van Ce Camilo

Een kerstbrief van Maria over de moeders van Ce Camilo (zie het derde blad)



Zwijssenschool geniet van praktijkles

Op 01-04-2009 verscheen in het Carillon een verslag van een praktijkles die Will van Mer gaf op de Mgr Zwijssen school.



Kerstverhaal Leo 2008

Kerstverhaal Leo van Beurden, Het Carillon, 24-12-2008



In het land der blinden is eenoog koning

Een artikel in het Carillon over het werk van Maria Poulisse (06-02-2008)



Werk Will gaat door ondanks malaria

Het werk van Will gaat door ondanks malaria, zo bericht het Carillon, 10-06-2007



Moderne Kruisvaarder, pag. 1

Moderne Kruisvaarder Leo van Beurden ... Het Carillon, 19-07-2006



Moderne Kruisvaarder, pag. 3

Moderne Kruisvaarder Leo van Beurden .. Het Carillon, 19-07-2006



Bericht van Leo van Beurden

Bericht van Leo van Beurden, Het Carillon, 01-09-2004



Bezoek directeur USAID aan Stichting Ce Camillo

In September 2022 bracht de directeur van USAID een bezoek aan de het opvangcentrum van Maria Poulisse in Barranquilla. Hierbij werden ook videopnamen gemaakt.



Nachtmis in Bandung 2007

Deze foto's ontving ik van Chris van Beurden, broer van Leo en pastor in Den Dungen.