Projecten


Noodhulp ivm Coronacrisis

Maria Poulisse wil dit jaar graag geld om de noodmaatregelen te bekostigen die ze getroffen hebben in verband met de Coronacrisis. Meer specifiek gaat het om educatief materiaal en voedselpakketten die naar de clienten thuis worden gebracht, en de kosten van het transport daarvan. Ook wil ze graag geld voor het groot onderhoud van de rolstoelen.Noodhulp thuisonderwijs

Leo van Beurden vraagt noodhulp om thuisonderwijs mogelijk te maken nu de scholen langere tijd gesloten zijn in verband met Corona.
Dit project is afgerond (oktober 2020). Zie bijgaande foto's ... Lees meer »Zonnepanelen voor de kliniek in Bafoussam

Will van Mer wil graag zonnepanelen voor de kliniek in Bafoussam (Kameroen) aangezien het licht zeker vier keer per week uitvalt. Ook wil ze graag een kantoorphotocopieuse omdat er veel kopieën gemaakt worden voor de kliniek, en een numeratie machine voor het laboratorium.
 Inrichting revalidatiebus (2019)

​Maria Poulisse vraagt onze steun voor de inrichting van een mobiele revalidatiekliniek waarmee mensen met een handicap op het platteland van Colombia bereikt kunnen worden. Maria schaft in 2019 met hulp stichtingen uit Bogotá en Nederland een bus aan met aangepaste kabine, toilet, wastafel, water en airconditioning waarin ze  ... Lees meer »Renovatie van een school (2019)

​Leo van Beurden vraagt onze bijdrage voor de vervangen van het houten framewerk, kozijnen en deuren van een kleuter- en basisschool in Yos Sudarso, Cibunut-Kuningan, Indonesië. De school is in 1970 gebouwd. Het huidige framewerk is beschadigd door ouderdom en aangevreten door de termieten. Hierdoor ontstaat lekkage in de  ... Lees meer »​Materiaal voor een nieuwe kliniek (2019)

Will van Mer vraagt dit jaar geld voor de inrichting van een nieuwe kliniek in Bafoussam, Kameroen. Het ziet ernaar uit dat deze kliniek eind van dit jaar klaar zal zijn, en Will wil daar gaan werken tot de rust is teruggekeerd in het engels-sprekende deel van Kameroen, waar zij tot voor kort werkte. ... Lees meer »Nieuw dak voor school

Leo van Beurden vraagt in 2018 geld om het dak van een middelbare school in Cigugur (Indonesie) te vervangen. Deze school telt 255 leerlingen. Het huidige dak is gemaakt van asbest platen en vertoont scheuren en gaten die niet meer gerepareerd kunnen worden. Bovendien zit de houten kap vol houtwormen. Dit maakt het noodzakelijk om het gehele dak te vervangen.Nachtkastjes voor de kliniek

Will van Mer zou in 2018 graag een groot aantal afsluitbare nachtkastjes aanschaffen voor de kliniek Santa Monica in Baba, Kameroen. De patienten kunnen hun privé-eigendommen dan veilig opbergen, en dat is hard nodig in Kameroen. 
Daarnaast wil zij graag een was- en droogruimte bouwen en inrichten, waar de familie van de patiënten de was kan doen en kan drogen. Het regent 9 maanden per jaar in Baba, dus een overdekte droogruimte is geen overbodige luxe. 
Ook het stucwerk van de omheining (615 meter) en de aanschaf van enkele bloeddrukmeters staan op haar verlanglijstje. Uitbreiding zonnepanelendek

Maria Poulisse, Colombia, wil de opbrengst van de actie van 2018 graag besteden aan de uitbreiding van het zonnepanelendek op het dak van CE Camilo, een centrum voor onderwijs en dagbesteding voor gehandicapte kinderen. Ze hoopt daarmee helemaal zelfvoorzienend te worden wat betreft electriciteit. Met deze investering kunnen de functioneringskosten dan nog verder teruggebracht worden, iets waar ze jaarlijks plezier van gaan hebben.Zonnepanelen voor CE Camilo (2017)

Maria Poulisse vraagt in 2017 onze steun voor de aanschaf van zonnepanelen, zodat ze zelf energie op kunnen wekken. Dit is belangrijk om verschillende redenen.  ... Lees meer »Inrichting computerruimte Pamanukan (2017)

​Leo van Beurden vraagt dit jaar wederom geld voor de inboedel van een computer/ science ruimte, dit keer voor een Mulo school in Pamanukan, Indonesië. Enkele jaren geleden ... Lees meer »Tweede fase omheining (2017)

Will van Mer vraagt een bijdrage voor de tweede fase van de bouw van een omheining voor de plattelandskliniek St Monica, in Baba Kameroen. De kliniek omvat een ziekenhuis en een kraamkliniek.  ... Lees meer »Verkoopbegeleider

We willen in 2016 graag het vakonderwijs aan de jongeren met een handicap verbeteren en meer marktgerichte producten gaan maken. Nu worden er momenteel best aardige spullen gemaakt in de werkplaats van CE Camillo, maar er wordt weinig verkocht -met uitzondering van de bakkerij. Als we goede designs kunnen .. ... Lees meer »Laboratoriumlokaal Cigugur

Het project in 2016 wordt de school in Cigugur. Dat is een dorp waar een hele hoop half islamieten destijds katholiek zijn geworden. De meesten zijn boeren of varkenshouders. Het schoolgeld is zeer belabberd. Het gebouw was te klein en bouwvallig. Ik ben nu bezig een stuk te vernieuwen. Maar we willen er ook meteen straks  ... Lees meer »Ommuring van het terrein

De medische kliniek is een open gezondheidscentrum zonder omheining. dit betekent dat mensen en dieren zomaar naar binnen kunnen lopen, en dat ook doen. Mensen komen de hele dag door opbezoek bij de zieken en soms komen agressieve en geestelijk gestoorde mensen naar de kliniek, zowel overdag als 's nachts. Dit  ... Lees meer »Licht, lucht en ruimte

Licht, lucht en ruimte voor de zieken
 
Will van Mer vraagt in 2015 opnieuw een bijdrage voor het gezondheidscentrum St Monica in Baba, Kameroen. De meeste patienten daar liggen momenteel in kleine donkere kamertjes zonder ramen,en zonder ventilatie. Door de  ... Lees meer »laboratoriumlokaal

Leo van Beurden wil in 2015 graag een bijdrage voor de bouw en de inrichting van het laboratoriumlokaal voor de middelbare school in Jatibarang. Deze school wordt stukje bij beetje opnieuw gebouwd. Hij hoopt eind van dit jaar klaar te zijn met de complete renovatie. Het laboratoriumlokaal is nodig om aan de eisen van goed middelbaar onderwijs te voldoen.
Op de foto legt Leo de eerste steen van het nieuwe schoolgebouw.Eigentijdse leermiddelen en stoelen

Maria Poulisse en haar collega’s vragen onze steun voor de aanschaf van computers, een digitaal schoolbord en tablets om met de gehandicapte leerlingen van CE CAMILO in de klaslokalen te werken. CE CAMILO heeft ... ... Lees meer »Een nieuwe computerruimte

Ik zou dit jaar (2014) graag de bijdrage van de actie gaan gebruiken voor de verbouwing en de inrichting van het scholengebouw in Jatibarang. Dit gebouw is al erg oud en steeds met uitbreiding bijgewerkt. De computerruimte die we nu gebruiken is heel erg klein,  5 bij 6 meter, en er staan 10 oude computers in (zie foto). We zouden het aantal computers graag uitbreiden tot 20 en ze in een grotere ruimte plaatsen. We hebben nu een huisje gekocht wat precies achter de school ligt, en dat willen we gaan gebruiken voor 2 kleuterklassen en een nieuwe computerklas. Die computerklas kan dan 7 bij 8 meter worden.

Leo van Beurden
Inmiddels is dit project gerealiseerd. Lees meer om enkele foto's te zien. ... Lees meer »Zonnepanelen en nieuwe bedden

In Baba waar ik werk valt dikwijls de electriciteit uit. Dat is erg lastig. We kunnen dan niet opereren, en bij bevallingen, die natuurlijk toch meoten doorgaan, is het heel hinderlijk. De verpleegkundigen werken dan met  bushlamps wat erg moeilijk en gevaarlijk is, want je maakt dan gemakkelijk fouten, bijv. met bloedtransfusies en het aanleggen van IV lijnen.  

/uploads/wysiwyg/Pictures_compressed_26_Met_bushlamp_verzorgen.docx

Daarnaast zouden we erg graag een aantal van de kraambedden vervangen. De beddendie we nu hebben zijn 2e handse bedden en waren overgenomen van ' n college dat dicht ging. Dit was jaren geleden al in 2002. Het zijn op de eerste plaats lage bedden dus moeilijk met werken en pijnlijk voor onze ruggen. De veringen zijn totaal versleten en als je op het bed gaat zitten zak je zo naar beneden. De mensen zijn gelukkig niet moeilijk hier maar het is echt onmogelijk nu. Het zou erg fijn zijn als we een begin konden maken met het vervangen van de bedden.
Ook voor de patienten is het erg vervelend als het licht uitvalt, en zij, ziek of net na de bevalling, in het donker moeten liggen. Wij hopen dan ook dat er met de actie voldoende geld wordt opgehaald om zonnepanelen te kunnen installeren. Dan wekken we onze eigen energie op, en zijn we niet meer afhankelijk van de beroerde electriciteitsvoorziening zoals die er nu is.

Will van Mer
 Uitleenbank voor hulpmiddelen

In de krottenwijken rondom CE Camilo zijn veel mensen met een handicap of een tijdelijke beperking en chronisch zieken die de behoefte hebben aan hulpmiddelen die de verzorging vergemakkelijken of de zelfredzaamheid vergroten. De mensen hebben vaak geen geld om deze hulpmiddelen zelf aan te schaffen, Wij zouden ze graag helpen en hebben daarvoor het volgende nodig:
a) gereedschap en materiaal om samen met de familieleden eenvoudige hulpmiddelen en aanpassingen te maken
b) Hulpmiddelen als looprekjes, krukken, urinalen, bedpannen, papegaaien,  anti-doorlig matrassen en rolstoelen, die we uitlenen. De rolstoelen worden in de werkplaats van CE CAMILO zo nodig aangepast met kussens en hoofd, arm, of voet steunen etc.).
Dan kunnen mensen met een handicap en/of hun familie in de orthopedische werkplaats van CE CAMILO  onder begeleiding van de orthopedisch instrumentmaakster, de onderhoudsdienst en therapeuten simpele aanpassingen maken zoals lepels, bekers, heupgordels, kussens, en voetenplanken. 
Zij kunnen ook voor een beperkte periode hulpmiddelen lenen en moeten daar een kleine vergoeding voor betalen.   
Mensen die permanent een hulpmiddel nodig hebben moeten dat aanvragen bij hun ziekenfonds of de gemeente en krijgen daarbij hulp van de maatschappelijk werksters van CE CAMILO.  Zij kunnen in de tussentijd het hulpmiddel van CE CAMILO lenen.
NB. Het is dus de bedoeling om de hulpmiddelen uit te lenen en niet weg te geven zodat ze rouleren en voor meerdere mensen beschikbaar zijn.

Maria Poulisse