« terug naar het overzicht

Ommuring van het terrein

14 maart 2016
De medische kliniek is een open gezondheidscentrum zonder omheining. dit betekent dat mensen en dieren zomaar naar binnen kunnen lopen, en dat ook doen. Mensen komen de hele dag door opbezoek bij de zieken en soms komen agressieve en geestelijk gestoorde mensen naar de kliniek, zowel overdag als 's nachts. Dit 
is gevaarlijk voor het personeel en voor de patienten. Omdat in Kameroen soms kinderen worden gestolen uit ziekenhuizen, maken ouders en personeel zich grote zorgen om de veiligheid. 
Om dit probleem op te lossen willen we graag een hek rondom het terrein en een beveiligde ingang laten aanbrengen. Voor de bewaking willen we een kleine woning bijbouwen. Omdat de kosten van de omheining erg groot zijn, willen we deze in vijf fases bouwen. We hopen dat de opbrengst van de actie van dit jaar ons in staat stelt de eerste fase af te ronden.

Op de foto het vooraanzicht van de kliniek in Baba Kameroen

Het eerste deel van de omheining is bijna af. Er is vertraging ontstaan vanwege de onstabiele situatie in Kameroen, waardoor in Noord Kameroen een staking is. De winkels zijn dicht op zondag, maandag en dinsdag, en dit bemoeilijkte de aanschaf en het vervoer van bouwmaterialen. Ook valt de electriciteit nog steeds vaak langdurig uit, wat vertragend werkte. Evengoed staat er al veel. Zie bijgaande foto's.