« terug naar het overzicht

Eigentijdse leermiddelen en stoelen

3 april 2015
Maria Poulisse en haar collega’s vragen onze steun voor de aanschaf van computers, een digitaal schoolbord en tablets om met de gehandicapte leerlingen van CE CAMILO in de klaslokalen te werken. CE CAMILO heeft sinds een paar jaar een informatica lokaal met 15 computers maar onze leerkrachten willen graag een computer in hun eigen klaslokaal hebben voor de lessen. Met steun van Kindermissionswerke in Duitsland kunnen we aangepaste toetsenborden en trackballs kopen die extra stevig zijn. De kleinere kinderen en de kinderen met een motorische handicap  kunnen zo ook leren omgaan met een computer. Veel van onze kinderen hebben een beperking op het gebied van spraak en communicatie en leren communiceren met behulp van grafische ondersteuning (pictogrammen en foto´s). De computers, het digitale schoolbord en de tablets maken het mogelijk om met beelden en geluid te werken en zal hun training in het gebruik van alternatieve communicatie vergemakkelijken.  En natuurlijk zullen deze hulpmiddelen het werk van onze leerkrachten ondersteunen. Het vergroot de mogelijkheden filmpjes, liedjes,verhaaltjes, en educatieve spelletjes te gebruiken in de lessen. 
Voor de jongeren van het vakonderwijs bieden deze hulpmiddelen ook de mogelijkheid vaardiger te worden op de computer en dat vergroot weer hun mogelijkheden op werk, sociale contacten, bijvoorbeeld via Facebook, en bronnen van informatie. Alle drie zwakke punten voor mensen met een handicap in een armenwijk in Barranquilla.
Als de actie net zo´n succes wordt als vorig jaar willen we ook nieuwe stoelen kopen voor onze vergaderzaal. We hebben daar nu 7 (harde) houten banken staan en zo´n 60 stoelen die we een aantal jaren geleden tweedehands hebben gekregen. Deze stoelen beginnen door te zakken en hebben stoffen bekleding en dat is een probleem omdat zo´n 40 kinderen en jongeren geen controle hebben over hun sluitspieren en/of kwijlen. Een aantal van de jongeren zweet ook enorm en het gevolg is dat de stoelen soms niet zo fris ruiken. Voor activiteiten die wat langer duren is onze zaal dus niet erg comfortabel. 
CE CAMILO zal met eigen middelen een videobeamer aanschaffen voor het schoolbord en houten vlonders maken voor de vloer van de vergaderzaal zodat de stoelen op verschillende hoogte geplaatst kunnen worden en iedereen de activiteiten goed kan volgen.  
Ik hoop dat jullie akkoord gaan met deze aanvraag. Het spijt me dat ik zo laat ben maar het is hier niet altijd makkelijk de activiteiten te plannen.
 
Heel hartelijk dank voor jullie hulp en steun, met vriendelijke groeten,
 
 
Maria Poulisse
CE CAMILO,
Barranquilla, Colombia