« terug naar het overzicht

Verkoopbegeleider

14 maart 2016

We willen in Barranquilla graag het vakonderwijs aan de jongeren met een handicap verbeteren en meer marktgerichte producten gaan maken. Nu worden er momenteel best aardige spullen gemaakt in de werkplaats van CE Camillo, maar er wordt weinig verkocht -met uitzondering van de bakkerij. Als we goede designs kunnen laten ontwerpen voor een dozijn producten in elke werkplaats -oplopend in moelijkheidsgraad- kan er meer in serie gewerkt worden en zullen de jongeren de vaardigheden beter onder de knie krijgen. We willen Diva, een promotora die al in CE CAMILO werkt, vrijstellen voor dit project. Haar belangrijkste taken worden dan de producten promoten en de jongeren die de vakopleiding afgerond hebben helpen bij het opzetten van een zelfstandige productie (of met hulp van hun familie). Diva zal dus veel op huisbezoek gaan en ook bedrijven en instellingen bezoeken om de producten te verkopen. Ze moet ook 3 evenementen organiseren waar de jongeren en andere mensen met een handicap hun spullen kunnen verkopen. Daarvoor moeten de jongeren ook getraind worden in het verkopen en daarom willen we een ijskarretje en een karretje voor hot-dogs aanschaffen zodat ze onder begeleiding van Diva op straat leren verkopen. 
Behalve de honoraria voor de designers en een jaarsalaris van Diva hebben we een aantal machines en vitrines op de begroting staan om de productie goed op te zetten en daarna ook de spullen permanent te kunnen showen.

We hopen dat het geld voor dit project bij elkaar komt. Als het project eenmaal goed is opgezet,genereert het zelf ook inkomsten. 
Dit project is inmiddels met succes afgerond. Het vakonderwijs is verbeterd en er worden betere producten gemaakt, die gemakkelijker worden verkocht. (Update mei 2018)