« terug naar het overzicht

Scholenstichting bestaat 90 jaar

12 september 2017
Hierbij een uitnodiging om aanwezig te zijn op het verjaardagsfeest van mijn scholenstichting. Aanstaande donderdag is de scholenstichting van het heilig Kruis 90 jaar oud. Wel een reden om wat te feesten. Knap werk om zo lang te mogen leven en nog veel hoop te hebben voor de toekomst. We beginnen uiteraard met een eucharistieviering, voorgegaan door de bisschop met een 20tal priesters die ooit iets met de school te maken hadden/hebben. We hebben de burgerlijke overheid ook uitgenodigd. Het is de vraag of ze komen, want de verkiezingen zijn in zicht en om bij een christelijke activiteit aanwezig te zijn is gevaarlijk voor ze. Helaas jammer, maar democratie en tolerantie zijn nog geen 100 %. We hebben ondertussen 70 scholen, met zo’n 1200 leerkrachten of personeel.  We hebben een film gemaakt over de stichting vroeger- geschiedenis, heden  en toekomst. De film duurt 75 minuten.  Daar na is er nog een optreden van de verschillende scholen met dans en spel. Ik hoop maar dat alles goed verloopt en een goede indruk achterlaat van onze scholenstichting. Tussen al de spanningen maak ik het goed. Kan nog lachen en zwemmen. Volgende week komt Chris op vakantie hier en ik mag zijn gids zijn. Dus even uitpuffen. Ik hoop dat jullie het allemaal erg goed maken. De aktie “het Drielse rondje" is alweer verleden tijd. Ik hoop dat het geslaagd is en jullie met plezier kunnen terugkijken op je inzet.
Indonesië zelf wordt op dit moment geteisterd door een geweldige droogte en hitte. Alles staat dor of gebarsten.  We zouden eigenlijk van die droge tijd gebruik moeten maken om sloten, beken en rivieren te verbeteren, maar dat zie ik helaas nog niet hard gebeuren. Hopelijk morgen als het regent geen overstroming.
De politieke situatie is ook erg gespannen. Godsdienst en politiek kunnen niet samen door een deur. Het vervelende is dat de gewone man/vrouw zelf gemakkelijk te beïnvloeden is door godsdienstig geleuter of ophitsingen. Jammer. We hopen het beste voor  het mooie  potentiale indonesia. Okay maak het goed en hartelijke groeten van Leovb