« terug naar het overzicht

brief van Leo oktober 2016

28 oktober 2016
Maar ook de relatie met de islam is niet goed. Tenminste met enkele islamitische groeperingen. We zitten al jaren te vechten om toestemming te krijgen om een nieuwe kerk te bouwen in Bandung. Alles leek goed en vlot te gaan, totdat er een dorps/kampongshoofd op staat en zegt tegen te zijn. Gevolg is dat vele omwonenden die al hun toestemming hadden gegeven nu ineens ook tegen zijn. Dus daar zitten wij met de gebakken peren. Nou moeten we weer van voren af aan gaan beginnen. Leve de tolerantie tussen de godsdiensten, die zo hoog in het vaandel van Indonesie staat.
Ook ikzelf heb moeilijkheden met het bouwen van een nieuwe school in Purwkarta. Zal wel doorgaan, maar ze zijn als de dood zo bang voor christianizering. Waarom zijn ze toch zo bang voor onze godsdienst??? Gevolg is wel dat de kathedraal steeds voller wordt. 7 missen op zondag en nog vol ook.
Jullie hebben weer uitstekend je best gedaan met de Drielse Aktie. Met steun van de Wilde Ganzen mag ik dus weer 12.000 euro tegemoet zien. Ik heb nog niet gehoord dat het bedrag hier binnen is, maar morgen zal ik het nog een keer vragen. De foto’s en afrekeningen zitten in de lucht. Dat wil zeggen. De school in Cigugur is klaar. Ook het lokaal voor dat laboratorium en een dezer dagen komt de inboedel binnen, waarvoor ik dus die 12.000 euro heb ontvangen. Jatibarang begint ook op te schieten. Regen en tegenwerking van de buurt houden veel tegen. Zo mogen we bv na 6 uur s’-avonds geen lawaai meer maken, want dan moet de buurman bidden. Maar het zal hopelijk dit jaar klaarkomen. Ik heb het als mijn verjaardagskadootje gevraagd. Dan krijg je ook snel de afrekening en foto’s van de 2 laboratoria daar.  Computer en science.
Tijdens mijn vakantie ben ik ook nog even op de Zwijsenschool geweest. Ik kwam Van Os tegen en een andere leerkracht heeft me het hele gebouw laten zien. Helaas kwam ik pas in de namiddag, dus de school was al uit. Ik heb ze bedankt voor hun sympathieke steun. Het nieuwe project zal wel weer een school worden. Ik denk steeds dat ik bijna klaar ben met ver/her/opnieuw bouwen, maar  altijd staat er wel een school om hulp te vragen. Maar de aanvraag van dat  nieuwe project krijg je nog wel.
Ik loop momenteel met een wat dikke hand rond. Gisteren door een mooie en schone dame aangereden van achteren  op mijn scooter. Dus ik moest naar het canvas. Alias. Ik viel en vermoedelijk heeft mijn hand de val tegengehouden en is dus nu even van strak en opgezet. Maar dat is een kleinigheid, Ik heb er niet veel last van. Zal wel weer overgaan. 
Goed, beste mensen, blijf het goed maken. Bedankt voor jullie steeds weer goede inzet en zorgen voor mijn doen en laten hier. Veel groeten aan iedereen.
 
Hartelijke groeten van Leovb