« terug naar het overzicht

Gouden priesterfeest Leo van Beurden

5 september 2020
 .
Gouden priesterfeest pastor Leo van Beurden: 27 september 2020.
De reis naar Indonesië stond zo mooi in mijn agenda. In Bandung zouden we met enkele vrienden en onze buurvrouw uit Kerkdriel het gouden priesterfeest meevieren van mijn broer Leo, vervolgens zouden we een rondreis maken door Cambodja en dan zou Leo meekomen naar den Dungen om in Kerkdriel en in Den Dungen dat feest nog eens dunnetjes over te doen. Er was zelfs een familiereunie gepland. Maar helaas … corona gooit roet in het eten. De reis gaat niet door. Hopelijk volgend jaar.
De wijdingsdag van 27 september 1970 haalt hele mooie herinneringen naar boven.

    

      
 
Op 27 november vertrok Leo naar Indonesië, naar het vissersplaatsje Indramaju, waar het leven in die jaren nog niet erg comfortabel was. In die jaren is zijn liefde voor de mensen in Indonesië alleen maar sterker geworden. Hij wil er nooit meer weg. Sinds 1976 is hij werkzaam in Bandung, eerst 20 jaar in de Pandu parochie en sinds 1998 in de kathedraal. Daar werd hem ook de zorg voor de scholen toevertrouwd en daar heeft hij zijn hele ziel en zaligheid in gelegd. “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, is zijn grote lijfmotto. Al ruim 20 jaar stuurt hij 69 scholen aan, die -dat mag gezegd- met de tijd zijn meegegroeid. Ik heb zelf een paar scholen bezocht. Ik kwam echt onder de indruk. We herinneren ons nog de geslaagde vastenactie voor de aula in Garut, die nog steeds uitstekend functioneert.
Het zal in Bandung dit jaar een feest worden in een kleine bescheiden groep, want ook daar maakt Corona een grotere viering onmogelijk. Ook daar: 1,5 meter afstand, mondkapje op, handen wassen, scholen gesloten of beperkt open, kerkbezoek aan maximum gebonden. Kortom: geen ideaal klimaat om een groot feest te vieren.
Met Leo hopen wij dat volgend jaar alsnog te kunnen doen. Ook al is het dan bescheiden, toch willen wij Leo van harte feliciteren met deze gouden mijlpaal in zijn leven en vooral met de manier waarop hij zijn priester zijn inhoud heeft gegeven. Hij stond echt tussen de mensen en heel dicht bij God. Van harte proficiat.
 
Pastor Chris van Beurden.
 
Als u Leo een gelukwens wilt sturen, hier is zijn adres:
Leo van Beurden o.s.c.
Jl. Merdeka 14
Bandung 40117
Indonesia
leovbeurden@gmail.com
 
Wilt u Leo iets geven ter gelegenheid van zijn gouden jubileum?
Maak dan een gift over op  NL43 RBRB 0683 5468 13 ten name van Maasdriel steunt haar Missionarissen, Kerkdriel en vermeld daarbij cadeau Leo.