« terug naar het overzicht

Gelukkig kerstfeest

22 december 2018

Hallo alle missie Vrienden van de groep "Geef ze ook ''n rondje",

Op het einde van dit jaar kom ik jullie allemaal heel speciaal de kerst wensen brengen. Ieder van jullie wens ik een Zalig Kerstmis en een heel Gezegend, Voorspoedig, Vredevol en Gezond Nieuwjaar toe. Dat het Kind Jesus ieder van jullie heel persoonlijk mag zegenen iedere dag van dit jaar 2019. Dat dit nieuwe jaar 2019 Vrede en Liefde in de wereld mag brengen. Het is overal zo hard nodig. Er is geen land waar je zegt daar gaat het goed. Dan denk ik speciaal aan Kameroen, waar het nog steeds heel moeilijk is. De burger oorlog duurt voort, er vallen nog steeds teveel doden en gewonden en nog steeds worden mensen gekidnapped.

Jullie weten dat ik terug ben, genoodzaakt want het is niet mogelijk naar mijn missiepost terug te keren op het moment. Na mijn vakantie heb ik een maand gewerkt toen het ineens heel ernstig werd en we elke dag schieten hoorden. Steeds meer mensen werden gekidnapped en toen hoorde ik per ongeluk dat ik ook op de lijst stond. Ze zouden dan een hoge losprijs vragen. Ze hebben geld nodig. Toen was het gauw bekeken. Zoveel mogelijk spulletjes in de koffers gedaan zodat er orde in mijn kamer was. Een tas met wat spullen voor ''n paar weken mee en weg. Maar helaas na de verkiezingen van 7 oktober werd de situatie niet beter terwijl wij dachten van wel. Ook de Amerikaanse zuster was met mij. Samen zijn wij vertrokken, wat ze zeggen "internally displaced". Duizenden mensen zijn gevlucht, de bergen in of naar de steden waar ''n familie lid zit. Het dorp was leeg! Ongelooflijk. De Afrikaanse zusters zijn er nog en werken door. Ze zijn erg moedig. Maar zoals ze zeggen " jij hebt een blanke huid die is duur!" Zodoende ben ik nu terug. Wachten tot "het" over is. Het kan lang duren maar we blijven hopen dat er gauw vrede en eenheid mag komen. Dat ze wijsheid krijgen en in gaan zien dat dit geen nut en zin heeft.

Lieve mensen, dit is een beetje nieuws. Ik ben nu in het moederhuis in Zuid Frankrijk. Rond eind januari ben ik weer in de buurt. Dan wil ik jullie nog bedanken voor jullie inzet van het afgelopen jaar. Het was een heel mooi bedrag weer. Helaas heb ik er nog niet mee kunnen werken maar dat komt... Er is er Een die jullie kan belonen, jullie kennen Hem. Ik kan alleen zeggen heel erg bedankt! Nogmaals wens ik jullie hele Fijne en Mooie Feestdagen toe en alle goeds.

Hartelijke groeten, Will van Mer